Áthoszi Porfíriosz atya élete

A 2011. év karácsonyi könyvújdonságai között már kapható az Áthoszi Porfíriosz atya élete című kötet, amely a Görögországban 2003-ban megjelent kötet első része. A könyv az Odigitria és a Jel Kiadó közös gondozásában, az Odigitria Könyvek sorozatban látott napvilágot.

Fordította: Imrényi Dávid.

Ára: 1980,- Ft.

Terjedelme: 176 oldal.

 

Porfíriosz atya kisgyermekkorában Kunyhós Szent János életrajzát olvasva határozta el, hogy szerzetes lesz. Tizenkét éves korában az Áthosz-hegyre szökött, ahol a Kafszokalívia remeteségben – két szent életű „öreg” tanítványaként – imádság, munka és feltétlen engedelmesség lett az élete. Fiatalon kivételes lelki ajándékok birtokába jutott. Egy súlyos betegség miatt vissza kellett térnie szülőföldjére. Pappá szentelték, majd kinevezték az Athéni Központi Kórház és Rendelőintézet kis templomába lelkésznek. „Földi angyalként” végezte a szent szolgálatokat a város sivatagában. Lelki ajándékait mindenkor gazdagon kamatoztatta.

Számos helyen teljesített szolgálatot, sok lelki gyermeket és követőt hagyva maga után. Halála közeledtével visszatért az áthosz-hegyi remeteségbe, és itt diktálta lelki útmutatásnak szánt búcsúlevelét: „Mindig azért imádkozom, hogy lelki gyermekeim szeressék Istent, aki számunkra minden, és méltasson bennünket arra, hogy belépjünk földi, nem teremtett Egyházába. Mert itt, a földön kezdődik minden.”

Korunk szentjének, Porfíriosz atyának a tanításait a közeljövőben egy újabb könyvben ismerheti meg az olvasó.

 

A kötet megvásárolható többek között a Szent István Társulat  könyvesboltjában (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1.), a keresztény könyvesboltokban, illetve a Libri könyvhálózat üzleteiben.

Interneten megrendelhető: www.prosperod.hu